dimarts, d’abril 05, 2005

Alternatives romanes I

post in progress

dedicat a tots aquells que fa mesos van comprar un vol barat per anar a Roma aquest cap de setmana i no tenen ganes de participar en el sarau imprevist que hi han muntat allà ...

Per començar proposo el barri del Testaccio, limitat pel riu, la muralla i l'Aventino, un dels set turons de la ciutat. És un barri nou construit on hi havien els molls fluvials, de carrers en graella i dominat pel mont anomenat Testaccio sorgit de l'acumulació de milions de gerres i àmfores trencades al llarg dels segles.
A la seva base es troba el cementiri protestant, l'únic que els papes van permetre per als no catòlics a la ciutat pontifícia, per això el van col·locar en un racó de la ciutat perquè no molestés. El cementiri és molt tranquil i té alguna cosa de jardí anglès, no en van Shelley i Keats hi estan enterrats. Per qui tingui una vena més revolucionària també hi pot trobar la tomba de Gramsci.

Si al capvespre hi ha gana, el barri està ple d'osteries, trattories i pizzeries excel·lents i a bon preu on es poden assajar les flors de carbassó arrebossades o les carxofes a la romana. Aquests dies d'invasió no cal intentar menjar res decent i a bon preu al centre del centre de la ciutat, en canvi el Testaccio és territori lliure, dubto que gaires dels que aniran al sarau es perdin per aquest barri.

Un cop menjats i beguts, hi ha dues alternatives prou entretingudes sense sortir del barri. O els locals de dubtosa reputació que s'obren als límits del mont i que no conec massa bé o el mític Villaggio Globale al Mattatoio (l'antic escorxador central). Diuen que és un dels centres socials ocupats més grans d'Europa i la veritat és que les nits són plenes de concerts, cinema, xerrades, baretos, mercats alternatius i de bon rotllo. Si és nit de dissabte, esperar a la sortida del sol, travessar el Tíber per algun pont i entrar al Porta Portese, però això ja és una altra història per demà...

1 comentari:

 

Free Blog Counter