dimarts, de maig 10, 2005

Santa Caterina obre portes


Semblava que no arribaria mai aquest dia, però si, avui dimarts 10 de maig finalment obre les portes el remodelat mercat de Santa Caterina, obra pòstuma d'Enric Miralles i de la seva esposa Benedetta Tagliabue.
Poder em deixo emportar per l'entusiasme, però considero que és una de les millors obres d'aquest arquitecte mort prematurament, juntament amb el Cementiri d'Igualada, la seva primera obra. I també és una de les millors obres fetes els darrers anys a Barcelona i Catalunya.

Hauran trigat més de sis anys en construir-lo, les excavacions de les runes de l'antic monestir de Santa Caterina hauran alterat el projecte, la degradació del barri s'ha accelerat mentres estava exilat al passeig Lluís Companys, molts comerços han tancat al no tenir el mercat com a font de vida... Malhauradament hi han hagut molts problemes, i encara en queden molts per resoldre com el veí Forat de la Vergonya, el mal estat de molts edificis veïns, problemes socials d'una zona empobrida. Però crec que el mercat remodelat portarà nova vida a la zona, es convertirà en un referent de la ciutat, ajudarà a reavifar-la.

Sempre he cregut que un bon projecte pot ajudar molt a donar nova vida a un barri, i els barris de Santa Caterina i de Sant Pere es mereixen bons projectes i no simplement el pas de la piqueta que s'ho emporta tot per endavant per obrir el pas a l'especulació pura i dura.

Tant de bo el barri no sigui una prolongació del Born i sàpiga preservar el seu món particular, revitalitzar-lo. Tant de bo ...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 

Free Blog Counter