dimarts, de desembre 29, 2009

El gintònic perfecte

Tinc encomanada la missió de fer els gintònics de cap d'any. Algú en pot ajudar a la recerca de la recepta perfecta?


ampliació 1: acabo de trobar aquest magnífic quadre de l'Óscar Tusquets per a il·lustrar el post!

4 comentaris:

  1. Jo! Has de posar primer un parell o tres de glaçons dins d'un vas llarg o d'una copa grossa tipus "ballon". Llavors tira-hi la ginebra (de la marca que a tu t'agradi, amb això ja no hi entro) comptant fins a 8 o 10. Si el vols més fort compta fins a 12. Jo trobo la mida perfecte a 8, però potser sóc una mica "fifi". Has de comprar llimones verdes!! Això és molt important. Si no en trobes, ves a la Boqueria. Allà et serà més fàcil. Però vigila que no et venguin una "lima"!!"
    Has de tallar-ne la pell i posar-n'hi un troç al vas, no gaire gran però tampoc petit. La mida justa i que no hi hagi polpa. Llavors ja pots afegir la tònica. A mi m'agrada molt la Nordic. Per acabar, frega els voltants del vas o de la copa amb la llimona tallada en dos. Però no hi posis suc a dins.
    Et quedarà genial. De tota manera, fes alguna prova abans per veure bé les proporcions. I després ja em diràs si has tingut èxit.

    ResponElimina
  2. hola Violette, ja tinc pràctica en fer gintònics (i més en beure'n!), però tinc curiositat per saber variacions sobre el tema. Veus, lo de la llimona verda no ho havia vist entre els companys gintoniqueros. I no m'agrada gens el vas llarg un cop he tastat el gintònic en una copa de vi (o balloon com dius tu). M'han parlat de cogombres, glaçons especials i mil històries més, però no m'acaben de convèncer.
    Ja t'explicaré com l'acabarem fent tot i que la base ja la tinc, una ampolla de Hendrick's!

    ResponElimina
  3. O sigui que tens pràctica pe partida doble, eh??
    Dons el toc de la llimona verda és de lo más!
    He probat gin tònics amb cogombres i ginebra a l'aroma de roses al Pesca Salada del Raval, però... No sé... Crec que em tira més el clàssic. Si està ben fet, no hi ha color.

    ResponElimina
  4. No sóc massa amant dels combinats, prefereixo un bon vi o un bon cava, però m'encanten els gintònics!

    Coincideixo amb tu que em tiren més els clàssics i reduir els sabors a la tònica, la bona ginebra i al puntet de llimona. Una meravella!

    ResponElimina

 

Free Blog Counter