dimarts, de juny 04, 2013

Una història de 4.800 anys. L'espai transmissor de Serò.

Les obres del canal Segarra-Garrigues van topar inesperadament amb les restes d'una construcció prehistòrica de fa 4.800 anys a la zona de Serò, a la Noguera. 
Amb aquesta troballa feta el 2.007, s'inicia el procés per a bastir un espai on exhibir aquestes peces singulars i excepcionals.
Es va encarregar a l'arquitecte Toni Gironès el projecte d'un edifici, que després d'un procés de maduració tranquil i reflexiu, dóna com a resultat un dels millors, i més honrats exemples d'arquitectura contemporània.

Vaig descobrir el projecte fa un mes a la revista digital HIC>, i immediatament vaig tenir moltes ganes de poder veure i passejar per aquesta arquitectura magnífica. Vaig contactar amb el Toni Gironès per saber quan es podia visitar l'espai transmissor del túmul/dolmen megalític de Serò, i aquest em va convidar a fer una visita d'obres amb ell. No ens coneixíem de res.

Ahir hi vaig anar en companyia d'amics pintors i escultors, un d'ells japonès, als qui els vaig demanar que no s'informessin de l'edifici. I la visita va resultar una experiència arquitectònica de primer ordre, amb el Toni Gironès d'entusiasta Cicerone recorrent una obra sense trampes, transparent, honesta.

Invito a visitar aquesta meravellosa petita gran obra quan s'inauguri a principis de juliol. I demano a qui la vulgui visitar, que eviti mirar massa detalls de l'edifici, per poder-lo recórrer amb una mirada verge, transparent. I qui visiti l'espai transmissor de ben segur que repetirà, ja que l'edifici està pensat perquè s'acabi fusionant amb un entorn preciós, que la mirada de l'arquitecte ha sabut copsar magistralment.







2 comentaris:

 

Free Blog Counter