dimarts, de juny 04, 2013

Una història de 4.800 anys. L'espai transmissor de Serò.

Les obres del canal Segarra-Garrigues van topar inesperadament amb les restes d'una construcció prehistòrica de fa 4.800 anys a la zona de Serò, a la Noguera. 
Amb aquesta troballa feta el 2.007, s'inicia el procés per a bastir un espai on exhibir aquestes peces singulars i excepcionals.
Es va encarregar a l'arquitecte Toni Gironès el projecte d'un edifici, que després d'un procés de maduració tranquil i reflexiu, dóna com a resultat un dels millors, i més honrats exemples d'arquitectura contemporània.

Vaig descobrir el projecte fa un mes a la revista digital HIC>, i immediatament vaig tenir moltes ganes de poder veure i passejar per aquesta arquitectura magnífica. Vaig contactar amb el Toni Gironès per saber quan es podia visitar l'espai transmissor del túmul/dolmen megalític de Serò, i aquest em va convidar a fer una visita d'obres amb ell. No ens coneixíem de res.

Ahir hi vaig anar en companyia d'amics pintors i escultors, un d'ells japonès, als qui els vaig demanar que no s'informessin de l'edifici. I la visita va resultar una experiència arquitectònica de primer ordre, amb el Toni Gironès d'entusiasta Cicerone recorrent una obra sense trampes, transparent, honesta.

Invito a visitar aquesta meravellosa petita gran obra quan s'inauguri a principis de juliol. I demano a qui la vulgui visitar, que eviti mirar massa detalls de l'edifici, per poder-lo recórrer amb una mirada verge, transparent. I qui visiti l'espai transmissor de ben segur que repetirà, ja que l'edifici està pensat perquè s'acabi fusionant amb un entorn preciós, que la mirada de l'arquitecte ha sabut copsar magistralment.2 comentaris:

  1. Estic d'acord amb tot el que dius i més

    ResponElimina
  2. Jo vaig estar Dissabte matí i tarda, és espectacular.

    ResponElimina

 

Free Blog Counter