dimecres, de febrer 11, 2009

De vagues i mestres

Tinc ganes de llegir el llibre del Mestre Luri per veure si puc entendre una mica millor el món de l'ensenyament. Fa massa temps que em sento perdut, i és que em sorprèn veure el consens que tenen la majoria dels estudis fets a Europa, on es constata que el nivell de l'escola catalana és dolent.

3 comentaris:

  1. Acabo de rebre una publicació del Departament d'Educació amb una anàlisi molt acurada de les dades PISA 2006, comparant amb detall Catalunya i les diferents regions europees. El primer que se m'acut pensar és: Què hauriem de fer per assolir els nivells de Castella i Lleó, la Rioja o Navarra?

    Respecte del llibre, mol conscientment he evitat les polèmiques sindicals, perquè a casa nostra, cada vega que es comença a parlar d'escola no sé per quin efecte miraculós, acabem discutint de qüestions sindicals.

    Per suposat: m'interessen molt les teves opinions crítiques.

    ResponElimina
  2. Gràcies per fer-te present en aquest raconet una mica polsós, és un honor immens!

    He fet puntualment d'ajudant de professor a la universitat (aquest seria un altre tema per parlar-ne en profunditat) i sempre m'ha sorprès el nivell de coneixements dels estudiants amb qui he treballat, tenint en compte que per arribar a la facultat havien de tenir un nivell acadèmic molt alt.

    Una de les meves conclusions està en el nivell de bona part del professorat, qui són incapaços d'inocular el verí del plaer d'aprendre. Se'ls prepara per treure bones notes i tenir un bon expedient, i s'obliden de preparar-los per gaudir de l'aprenentatge.
    És una primera observació feta després de veure de que si se'ls atrapa amb un mínim d'il·lusió, l'alumne creix, absorveix com una esponja.

    Quan llegeixi el llibre ja et faré saber què tal m'ha semblat.

    ResponElimina
  3. mmm, jo sóc estudiant universitari i a vegades penso, una mica naïf i des de fora del món de l'ensenyament que s'ha d'evitar l'obligacionisme als nens.
    el problema d'associar lectura amb deure és un problema gravíssim al meu entendre... no sé si té gaire sentit això.

    bon blog!!

    ResponElimina

 

Free Blog Counter