dijous, de febrer 12, 2009

El torn del Norman Foster

el Millenium bridge de Londres

Publica l'Evening Standard que l'arquitecte Norman Foster ha d'acomiadar 400 empleats, una quarta part del seu estudi, el tercer més gran del món. Molts dels seus projectes s'han paralitzat, d'altres com la torre de 600m de Moscou s'han de redefinir.
Foster poder és la figura més important de l'Olimp arquitectònic dels darrers anys. Els seus edificis s'han escampat arreu del món, convertint-se en icones de moltes ciutats. S'ha de reconèixer el seu bon ofici en projectes com el pati del British Museum a Londres, la cúpula del Reichstag a Berlín, la Torre de Collserola de Barcelona o el Carré d'Art de Nimes. La seva obra és sòlida i coherent, en certs aspectes innovadora, tot i que ha hagut de competir amb l'esbojarrada cursa cap enlloc de l'arquitectura epidèrmica, de l'arquitectura espectacle, de l'arquitectura icònica d'aquests darrers anys que ho ha amarat tot.
Seria interessant que la crisi d'aquesta manera de fer arquitectura serveixi per redefinir el futur immediat d'una professió que ha deixat de banda la seva vessant social per endinsar-se en el món de l'espectacle.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 

Free Blog Counter