dimecres, de juny 16, 2010

Rummikub, Abacus i els boicots

Llegeixo aquest matí que la cooperativa Abacus ha decidit retirar de les seves botigues el Rummikub, una joguina fabricada a Israel. La Plataforma Aturem la Guerra, ha presionat a la cooperativa perquè retirés totes els productes fabricats a Israel, i d'aquesta manera potenciar la campanya BDS (Boicot, Desinversions i Sancions a l'Estat d'Israel).
Suposo que per a ser conseqüents amb les seves idees contra la guerra i l'ocupació, aquesta mateixa plataforma també exigirà a la cooperativa que es retirin productes fabricats a la Xina, el Pakistan, el Marroc, Egipte, Turquia, Rússia, Iran, Indonèsia, Sri Lanka, Cuba, i tants altres països que estan en guerra i oprimeixen violentament minories i disidents residents en els seus països o tenen ocupats territoris que no els pertanyen. Quan ho facin me'ls creuré, mentrestant la Plataforma s'hauria de batejar com a Plataforma Odiem Israel, i la seva credibilitat seguirà sent nul·la.

6 comentaris:

  1. La campanya de boicot a Israel és una campanya selectiva. Tan de bo arribés el dia en que hi hagués la capacitat de boicotejar tot producte provinent d'un Estat o d'una entitat privada que violi els drets humans. De moment, el boicot a Israel, és especific a 'Estat d'Israel perquè aquest ve demanat pel conjunt de la societat civil palestina. El dia en que la gran majoria de la societat civil d'un altre Estat en demani el boicot als seus productes, no dubtis en que ens hi sumarem!

    Salut!

    ResponElimina
  2. http://delaguard.blogspot.com/

    ResponElimina
  3. sincerament... aquesta no és la manera de lluitar contra les injusticies. Té raó. Vinc de ca la Srta. Tiquis i jo també estic enamorada dels negroni!!

    ResponElimina
  4. això del boicot a Israel, per molt que m'ho expliquin, és del tot irracional. un boicot a què? a Amos Oz? a David Grossman? a Aharon Appelfeld? i per extensió professional: a Eyal Weizman?
    formaire, tens tota la raó quan dius "mentrestant la Plataforma s'hauria de batejar com a Plataforma Odiem Israel, i la seva credibilitat seguirà sent nul·la."
    per la meva part, sempre faré boicot a tot aquell qui boicotegi.

    ResponElimina
  5. anònim,
    Abacus ha canviat la joguina israeliana per una de xinesa. Tens alguna cosa a dir al respecte?

    Eric,
    Molt bona entrada

    La RaTeta Miquey,
    Per lluitar contra les injustícies s'ha de ser coherent, i no això que fan aquests de la PAG. Per cert, on ha tastat el millor Negroni de la contornada?

    joan,
    Molt encertada la teva observació!

    ResponElimina
  6. Abacus sempre s'ha distingit per vulnerar els drets dels seus treballadors i per actuar de manera encoberta com una S.A.

    A més, els productes marca Abacus són, en gran part, fabircats a la Xina.

    ResponElimina

 

Free Blog Counter