divendres, de gener 08, 2010

Misteris del canvi climàtic

Gran Bretanya blanca de neu. Foto de Reuters
Avui he vist a La Vanguardia aquesta magnífica foto de l'agència Reuters on es pot veure l'illa de la Gran Bretanya totalment blanca, és molt bonica!
M'ha fet recordar el blog Nihil Obstat on llegia aquesta entrada del 29 de desembre just quan el Regne Unit patia unes fortíssimes tempestes de neu que bloquejaven trens, aeroports, carreteres i ciutats.
"Les nevades són ara una cosa del passat"
notícia del 20 de març del 2000
O sigui que l'any 2000 The Independent certificava de manera contundent que la neu era ja història al Regne Unit, que per culpa del canvi climàtic veure nevar seria una cosa estranya i inhabitual, i no ho diuen opinadors temeraris sinó científics de diverses universitats i institucions.

És fascinant llegir aquest article aquest dies on les illes estan immerses en tempestes de neu que no s'han aturat des de Nadal. Aleshores penso si ens hem de creure tot el que s'escriu sobre el canvi climàtic i les conseqüències derivades.

Ja s'ha demostrat que el famós documental de l'Al Gore "Una veritat incòmode" està ple de mentides, veritats a mitges i informacions obviades que anaven contra les seves tesis.

No sé qui té la raó al respecte dels temes climàtics, no sé si estem assistint a un canvi o no és res més que els cicles habituals del clima. Si que llegeixo que uns hi veuen una catàstrofe imminent de dimensions còsmiques i d'altres que pensen que res ha canviat. Suposo que la veritat no està en cap dels dos extrems i si en algun punt enmig.

5 comentaris:

  1. només aplicant el principi d'Arquímedes queda demostrat que això de l'augment del nivell del mar és una gran fal·làcia.

    ResponElimina
  2. Et faig un link.
    Realment aquest escalfament climàtic ens està deixant de gel.

    ResponElimina
  3. Gràcies a tots dos!

    Aquest migdia escoltava un científic que deia amb un cert to de despreci que aquestes nevades eren simples fets puntuals, que l'important era l'estudi rigorós del clima a través de les seqüències temporals...

    ResponElimina
  4. de res.
    a mi em preocupa més el tema dels transgènics, monopoli multinacional, i l'augment de la població mundial que no pas el canvi climàtic, que existeix des de que el món és món.

    ResponElimina
  5. Hola, Josep, (això és totalment off-topic) acabo de descobrir que em tens enllaçat i precisament avui he passat el dia a Sant Pere, en una festeta d'aniversari a casa de la Mercè i la Cristina, que em sembla que coneixes. Coincidències de la xarxa, ves.

    ResponElimina

 

Free Blog Counter