dilluns, d’octubre 14, 2013

Caixa Penedès ja és història

Aquesta foto de l'oficina de Caixa Penedès de Sant Pere és del dimecres 9 d'octubre de 2013 a primera hora del matí. Dos operaris estaven substituint els vells rètols, on en un d'ells encara es podia veure enganxat un cartell desgastat de la darrera vaga general, pels nous del Banc de Sabadell.
Caixa Penedès era un fantasma, o millor dit un zombi, des del dia que per la seva desastrosa situació es va haver de dissoldre dins d'aquell invent anomenat Banco Mare Nostrum. De mica en mica els gotims que identificaven l'entitat van anar desapareixent de tot arreu, i l'apatia que es vivia a les seves oficines permetia intuir un futur incert.
Fundada el 1913, la centenària entitat penedesenca ha mort assassinada per uns gestors àvids de diners, que sense escrúpols no han dubtat en inflar una bombolla immobiliària que ens ha esclatat als morros. Uns gestors que s'han adjudicat unes milionàries jubilacions, i que avui han no-declarat al Parlament inflats d'arrogància.
L'entitat havia estat un orgull per als penedesencs, on de petits hi portàvem els estalvis a canvi de discs, llibres..., i era qui patrocinava festes, llibres, concerts i demés activitats culturals.
Ara tot això és història, Caixa Penedès es va dissoldre dins del BMN fa uns anys, i amb la compra de les seves oficines per part del Banc de Sabadell, avui dia 14 d'octubre de 2013, definitivament ha desaparegut. I ho ha fet en silenci, sense protestes, sense denúncies, i és que com passa massa sovint en aquest país, ens han robat i hem estat incapaços de protestar. 
L'oficina de Sant Pere, la primera que es va obrir fora de Vilafranca el 1949, lluïa orgullosament el número 3, aquest matí he vist que a partir d'ara tindrà un insípid 1606.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 

Free Blog Counter