divendres, de maig 17, 2013

Mauthausen i la División Azul. Vergonya.

A la commemoració del 68è aniversari de l'alliberament del camp d'extermini nazi de Mauthausen hi van assistir representants de diversos governs europeus per honorar la memòria de les 100.000 persones que hi van ser assassinades cruelment.

Al camp d'extermini nazi, tot i que hi van morir uns 7.000 ciutadans espanyols, dels quals 1.000 eren catalans (un riudebitllenc, dos quintinencs, dos lavitencs ...), no hi va assistir cap autoritat en representació de l'estat espanyol ni del govern català.

commemoració a Mauthuasen


Uns dies abans, en un acte celebrat a la caserna de Sant Andreu de la Barca, la delegada del govern espanyol a Catalunya entregava un diploma a la Hermandad de Combatientes de la División Azul, essent la División Azul un grup de voluntaris que el dictador Franco va enviar al dictador Hitler, perquè s'integressin en les unitats de combat de l'exèrcit nazi que va assolar Europa, en la pitjor guerra que ha conegut la Humanitat.

la delegada del Govern entregant un diploma a un representat 
de la Hermandad de Combatientes de la División Azul


Aquest mateix dictador que va enviar els voluntaris de la División Azul al dictador Hitler, va declarar apàtrides als espanyols presos a Mauthuasen, i això els va condemnar a morir cruelment en els camps d'extermini que els nazis van bastir per tota Europa. No puc entendre com 68 anys després, s'ignora i s'obliden les víctimes, i s'honora als qui van donar suport al botxí nazi. 

M'avergonyeix. M'avergonyeix

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 

Free Blog Counter