dijous, d’agost 02, 2012

Suïssa
Dissabte 28 em van convidar a un dels concerts a la fresca que es celebren les nits de juliol a Sant Quintí de Mediona. Em van dir que el grup que tocava aquella nit feien jazz, que els músics eren locals, i poca cosa més. Anava amb un cert escepticisme a escoltar-los, i el primer que em va sobtar en arribar a la plaça del Sol va ser la joventut de tots els músics (després he sabut, per exemple, que el bateria tan sols té 17 anys). No era jazz, però les cançons que anaven tocant eren molt bones, ben construides, brillants en algunes fases, tot i que la sonorització del cantant no era la més adient per un espai a l'aire lliure.

El que era un quartet a la primera part (teclats, bateria, guitarra i baix), es va convertir en una geometria variable de músics a la segona (afegint un trombó de vares, una trompeta, un saxo, una excel·lent veu femenina...). I si, la segona va ser una jam session impressionant, lliure, divertida, emocionant... que es va allargar més de dues hores. Van tocar molts clàssics del jazz, com una excel·lent versió del "Watermelon man" del gran Hancock, desprenent una energia meravellosa entre tots els músics.

El grup base, el de la primera part, es diu Suïssa, i són l'evolució d'un altre grup quintinenc, la Carpa Juanita. Al seu myspace, la Carpa Juanita es defineix com "En l’harmonia de les seves cançons hi destaquen clares influències Aràbiques i Balcàniques, les quals es barrejen amb ritmes que van des del reggae, ska, rock fins la salsa i la cumbia.Suïssa, però, és una altra història, que mira cap el món anglosaxó, amb pinzellades de diverses influències. Tot i la joventut dels seus integrants, la seva maduresa musical en interpretació i composició, és molt important. 

Tinc ganes d'escoltar tranquil·lament la seva maqueta o el que tinguin gravat. Són un grup a seguir, prometen molt!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 

Free Blog Counter