dimarts, de març 28, 2006

De negre

En qualsevol acte del Col·legi d'Arquitectes o institucions afins predomina el negre a l'hora de vestir dels assistents. Ja és un clàssic la imatge del Jean Nouvel, el Rem Koolhas o els Herzog & De Meuron vestits tots de negre, i no són els únics dins el gremi. Justifiquen la negritut dient que és per la comoditat de no haver de triar i combinar colors, i d'aquesta manera ho han convertit gairebé en un uniforme de la modernitat.

Però ves per on, en un monestir perdut emmig del Lluçanès, el de Santa Maria de Lluçà, s'hi troben unes pintures tardoromàniques que il·lustren la vida de Sant Agustí, on en una de les escenes es veu una esglèsia en construcció. Diversos treballadors aixequen el que sembla la volta, i al capdavant un que va vestit tot de negre. Doncs si, és l'arquitecte, bé el que fa més de vuit segles s'anomenava mestre d'obres...

dijous, de març 23, 2006

Fer la pau

Em sembla que va ser el bisbe sudafricà Desmond Tutu qui va dir que era absurd fer la pau amb els amics, que el veritablement important era fer la pau amb els enemics.

dimecres, de març 22, 2006

Mensaje de Euskadi Ta Askatasuna al pueblo vasco

Euskadi Ta Askatasuna ha decidido declarar un alto el fuego permanente a partir del 24 de marzo de 2006.

El objetivo de esta decisión es impulsar un proceso democrático en Euskal Herria para construir un nuevo marco en el que sean reconocidos los derechos que como Pueblo nos corresponden y asegurando de cara al futuro la posibilidad de desarrollo de todas las opciones políticas.

Al final de ese proceso los ciudadanos vascos deben tener la palabra y la decisión sobre su futuro.

Los Estados español y francés deben reconocer los resultados de dicho proceso democrático, sin ningún tipo de limitaciones. La decisión que los ciudadanos vascos adoptemos sobre nuestro futuro deberá ser respetada.

Hacemos un llamamiento a todos los agentes para que actúen con responsabilidad y sean consecuentes ante el paso dado por ETA.

ETA hace un llamamiento a las autoridades de España y Francia para que respondan de manera positiva a esta nueva situación, dejando a un lado la represión.

Finalmente, hacemos un llamamiento a los ciudadanos y ciudadanas vascas para que se impliquen en este proceso y luchen por los derechos que como Pueblo nos corresponden.

ETA muestra su deseo y voluntad de que el proceso abierto llegue hasta el final, y así conseguir una verdadera situación democrática para Euskal Herria, superando el conflicto de largos años y construyendo una paz basada en la justicia.

Nos reafirmamos en el compromiso de seguir dando pasos en el futuro acordes a esa voluntad.

La superación del conflicto, aquí y ahora, es posible. Ese es el deseo y la voluntad de ETA.

Euskal Herrian, 2006ko martxoan

Euskadi Ta Askatasuna

dilluns, de març 20, 2006

Primavera !!!

PRIMAVERA. (Del ll. vulg. prima vera, i aquest del clàssic primo vere, l’entrada del bon temps.) Primavera. f. Una de les quatre estacions de l’any. Segueix l’hivern i precedeix l’estiu. A l’hemisferi boreal (Nord) comença el 20 de març (equinocci de primavera) i termina el 21 de juny (sosltici d’estiu). A l’austral (Sud) dura del 23 de setembre al 21 de desembre. Durant la primavera el clima és temperat, i en les zones tropicals és època de pluges ■ d’hivern. TARDOR.

dissabte, de març 11, 2006

Lofts a Castellterçol

Comencen les obres de la promoció de lofts de Castellterçol, pioners als Països Catalans

L'Ajuntament de Castellterçol ha inaugurat les obres de rehabilitació de la fàbrica 'Tintes y Tejidos Especiales Roger' per a la construcció de 34 lofts de promoció pública. Aquesta proposta municipal, pionera arreu de l’estat espanyol, permetrà que els joves del municipi que així ho desitgin tinguin la possibilitat d’accedir a un d’aquests habitatges a un preu molt per sota del preu de mercat. A més de ser la primera vegada que un Ajuntament promou l’accés a lofts per a joves, aquests se situaran en un marc poc habitual per a aquest tipus d’habitatge. En concret, la fàbrica a rehabilitar es troba al nucli històric d’un municipi amb més de 1.100 anys d’antiguitat. Amb aquesta promoció, la voluntat del consistori és, a més de recuperar una part fonamental del patrimoni industrial de Castellterçol, finançar dues promocions d’habitatge més.

Vallès Digital

dilluns, de març 06, 2006

En marxa...

Ja estan en marxa el premis Fad (Foment de les Arts Decoratives) d'enguany. Fins el 31 de març es podran presentar els treballs classificats en 5 categories

a) arquitectura
b) interiorisme
c) intervencions breus
d) pensament i crítica
e) ciutat i paisatge

Trobo interessant la reformulació de les categories, i aplaudeixo la incorporació de la categoria de Pensament i crítica. En un món, l'arquitectònic, dominat per la imatge, per les presentacions espectaculars, escenogràfiques, buides ... s'agraeix la reflexió, l'estudi, la crítica.

Per altra banda el tribunal el trobo prou solvent, al capdavant del qual es troba el Manuel de Solà-Morales, i a les vocalies hi trobem personatges prou interessants com el Manuel Gallego, el Iago Pericot, la Susana Solano o el David Soldevila.

Sense conèixer boi res dels projectes presentats, aposto perque el guanyador d'arquitectura serà el Mercat de Santa Caterina, però esperaré a veure els seleccionats per valorar.

A finals de juny, la solució ...
 

Free Blog Counter